JaunumiKonkursu Latvijas pavārs 2019 /Latvijas pavārzellis 2019 NOLIKUMS

Konkursu Latvijas pavārs 2019 /Latvijas pavārzellis 2019 NOLIKUMS

Pavāru kluba rīkotās Latvijas Republikas pavāru sacensības
 Latvijas pavārs 2019 /Latvijas pavārzellis 2019 
 Nolikums


Organizētāji: Pavāru klubs sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

Sacensību mērķis: Veidot un attīstīt pavārmākslu Latvijā atbilstoši “Mūsdienu Latvijas virtuves” manifesta* būtībai.

* — sk. www.pavaruklubs.lv.


Sacensību nolikums


  1. Konkursa dalībnieki

Par konkursa dalībnieku var kļūt ikviens kvalificēts pavārs, kas strādājis par pavāru beidzamos divus gadus.
Konkursantiem netiek noteikts vecuma ierobežojums.
Vienu uzņēmumu var pārstāvēt vairāki dalībnieki.
Lai kļūtu par konkursa dalībnieku, pretendentam jāiesniedz mājas uzdevums un pieteikuma anketa atbilstoši šī nolikuma 2. punktam.
Konkursa dalībnieks startē ar savu palīgu.
Par palīgu var būt pavārzellis, kuram/kurai jābūt dzimušam/šai pēc 1996. gada 1. augusta.
Pavāra palīgam ir vienlīdzīgas darba iespējas.
Konkursā finālā iekļūst
6 dalībnieki pēc mājas darbu izvērtēšanas (sk. 2.3. punktu).

  1. Mājas uzdevums un pieteikuma anketa

  1. Lai pieteiktos konkursam, pretendentam jāiesniedz:

  1. aizpildīta pieteikuma anketa (sk. failu Pieteikuma anketa” LPZ 2019);

  2. atbilstoši mājas uzdevuma nosacījumiem izstrādātas un noformētas divu ēdienupamatēdiena un deserta receptes sešām personām (receptes iesniedzamas latviešu valodā), pievienojot pa diviem fotoattēliem katram no receptēs aprakstītajiem ēdieniem;

  3. atbilstoši mājas uzdevuma nosacījumiem aizpildīts produktu saraksta formulārs;

  4. video vai stāsts par savu konkursa ēdienu filozofiju.

2.2. Salasāmi un pilnīgi aizpildīta anketa, izdrukātas receptes un mājas darba fotogrāfijas iesūtāmas ne vēlāk kā līdz 2019. gada 15. augustam pa pastu, adresējot pieteikumu:

Pavāru konkursam”,
Pavāru klubam,
K. Valdemāra ielā 123–51,
Rīgā, LV-1013

Pieteikumu var sagatavot elektroniski (ar receptēm Word formātā), nosūtot to uz e-pastu:

lv@chef.lv
ar temata norādi:
Pavāru konkursam”

Komplektēto pieteikumu var arī personīgi nodot konkursa organizētājiem.

    1.  Neatkarīga kompetenta žūrija, izvērtējot saņemtās receptūras un fotogrāfijas, noteiks konkursa finālistus. Atbildes konkursa dalībnieki saņems ne vēlāk par 2019. gada 25. augustu.

  1. Finālsacensību uzdevums un tā izpilde

3.1. Finālistiem uz konkursu jāņem līdzi ēdienkarte (ar mājas uzdevuma ēdieniem) un visu ēdienu receptūras. Ēdienkartei un katrai no receptēm jābūt izdrukātai atsevišķi divos eksemplāros. Tekstiem jābūt latviešu un angļu valodās.

3.2. Katram konkursantam jāpagatavo trīs ēdieni, no tiem divi atbilst mājas uzdevuma nosacījumiem jeb konkursa pretendenta pieteikumā iesniegtajām receptūrām (pamatēdiens un deserts) un viens būs melnā kaste. Ēdienu pagatavošanai izmantojami tikai sarakstā norādītie produkti (sk. failu Produktu saraksts LP 2019). Katrs no šiem trim ēdieniem jāgatavo sešām porcijām (pagatavojot mazāku porciju skaitu, konkursantam tiks ierēķināti soda punkti). Secība, kādā ēdieni nododami žūrijas vērtējumam, ir aprakstīta 3.11. punktā.

3.3. Uzdevums melnā kaste būs nodrošinātsno organizatoru puses uzkodai konkursa dienā. Katram boksam tā būs izsniegta 10 minūtes pirms darba sākuma. 10 minūtes būs dotas receptes sastādīšanai un iesniegšanai žūrijas komisijai. Tajā laikā sākt gatavot ēdienu nedrīkst. Pēc receptes iesniegšanas sākas darba laiks. 

3.4. Pamatēdiena un deserta atbilstību iesūtītajām mājas uzdevuma receptēm izvērtēs žūrija.

3.5. Gatavojot ēdienus, nedrīkst izmantot sagataves vai pusfabrikātus — ēdieni pilnībā jāgatavo no pamatizejvielām sacensību gaitā.

3.6. Ar obligātajiem produktiem finālistus nodrošina konkursa organizatori. Pārējie produkti, kas nepieciešami ēdienu pagatavošanai, finālistiem jāņem līdzi pašiem.

      3.7. Visu trīs ēdienu kārtu porcijas pasniedzamas vienlaicīgi, pa 6 porcijām no katra ēdiena. 

3.8. Pirms sacensību sākuma dalībniekiem būs atvēlēts laiks, lai iepazītos ar darba vietu. Firmas Electrolux pārstāvis iepazīstinās ar darba vietas ierīkojumu un tehniskajām iekārtām. Pavāru kluba pārstāvis izsniegs obligāto produktu klāstu.

3.9. Finālisti darbu uzsāk ar 5 minūšu intervālu.

3.10. Finālistiem vienādus šķīvjus ēdienu pasniegšanai nodrošina konkursa organizētāji. Dalībniekiem tiks piedāvāti trīs veidu balti šķīvji:

  • uzkodu šķīvji 28 cm diametrā

  • šķīvji ar padziļinājumu 24,5 cm diametrā

  • pamatēdiena šķīvji 30 cm diametrā

3.11. Katra konkursanta darbam atvēlētas četras stundas un 15 minūtes. Ikvienam finālistam gatavā uzkoda, pamatēdiens un deserts jānodod žūrijas vērtējumam stingri noteiktā 5 minūšu intervālā. Neiekļaušanos darba grafikā fiksēs tehniskais tiesnesis. Par katru pārkāpuma minūti tiks noņemts viens punkts. Kavējot vairāk par 20 minūtēm, finālists tiks diskvalificēts.



konkursants

sāk sacensības

atdod
uzkodu

atdod pamatēdienu

atdod

desertu

1.

10.00

12.30- 12.35

13.20–13.25

14.15-14.20

2.

10.05

12.35–12.40

13.25–13.30

14.20-14.25

3.

10.10

12.40–12.45

13.30–13.35

14.25-14.30

4.

10.15

12.45–12.50

13.35–13.40

14.30-14.35

5.

10.20

12.50–12.55

13.40–13.45

14.35-14.40

6.

10.25

12.55–13.00

13.45–13.50

14.40-14.45

7.

10.30

13.00–13.05

13.50–13.55

14.45-14.50

8.

10.35

13.05–13.10

13.55–14.00

14.50-14.55

4. Konkursa fināla tehniskais nodrošinājums

Pasākuma organizētāji nodrošina katru darba vietu ar firmas Electrolux piedāvāto virtuves aprīkojumu un šādu palīginventāru:

  • darba galdu;

  • ledusskapi (no +2 līdz +4 °C);

  • elektrisko plīti ar četriem sildriņķiem;

  • multifunkcionālo konvekcijas krāsni;

  • četrām paplātēm;

  • izlietni ar aukstā un karstā ūdens padevi;

  • divām 220 V elektroinstalācijas kontaktligzdām;

  • papīra dvieļiem, vienreizējas lietošanas cimdiem, mazgāšanas līdzekļiem un atkritumu spaiņiem;

  • medicīnas pirmās nepieciešamības aptieciņu.

Aiz konkursa virtuvēm tiks izvietota viena trauku mazgājamā mašīna, viens dzesētājs (blastchiller), viena vakuuma mašīna (maisus katram konkursantam jāņem līdzi) un trīs vertikālās saldētavas.


Konkursa laikā dalībnieki drīkst izmantot savus līdzpaņemtos nažus, 3 elektroiekārtas ar kopējo jaudu ne vairāk par 5 kW, sīko virtuves inventāru, kas nepieciešams ēdienu pagatavošanai.


 5. Sacensību žūrija

Sešu finālistu atlasi veiks kompetenta Latvijā strādājošu pavārmeistaru un lietpratēju žūrija, izvērtējot anonīmus mājas darbus. Šīs žūrijas pārstāvji tiks atklāti pēc finālistu paziņošanas.

Konkursa fināla žūrijā būs pieci kvalificēti Latvijas un ārvalstu žūrijas locekļi, kuriem ir konkursu vērtēšanas pieredze.

6. Konkursa fināla apraksts un norises kārtība

Vieta: Starptautiskajā izstāžu centrā, Ķīpsalas ielā 8–154, Rīgā

Vairāk Nolikumu skatīt šeit 

Mājas uzdevums šeit

Kalendārs

Ir 2019. gada 21. maijā 02:05
Vārda dienas svin Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Partneri

Atrodi mūs Facebook